
ÖPPETTIDER I VÅR PÅ BRASSERIET
25/4 FREDAG 17.00
26/4 LÖRDAG 12.00
30/4 VALBORG 17.00-22.00
1/5 TORSDAG 11.30-02.00
2/5 FREDAG 11.30-02.00
3/5 LÖRDAG 11.30-22.00
LUNCHÖPPET
11.30 - 14.30
BOKA BORD VIA HEMSIDAN
BOKA BORD VIA TELEFON
070-995 63 59
LUNCHMENY VECKA.18

VÅR IDÈ AV ETT BRASSERIE PÅ ÖLAND
Vi är ett team med dedikerade serviceinriktade individer som trivs för att ge dig det bästa av vår produkt samtidigt som du har en rolig och avslappnad bistro-stilupplevelse. Hållbarhet och användning av lokala ingredienser är det vi strävar efter på brasseriet och vi är alltid på jakt efter de bästa råvarorna. Vi arbetar med några riktigt bra lokala leverantörer av produkter inklusive Solmarka Gård, Mysinge Kött, Hässleby grönsaker, Nisses Fisk och Västerslätt. Att arbeta tillsammans med dessa företag innebär att vi dagligen säkerhetsställer att vi kan ge våra gäster de bästa produkterna som finns tillgängliga för oss. Ordet brasseriet betyder bryggeri så självklart så har vi även ett egen bryggeri i samma lokaler.
Vi klassar oss gärna som fun-dining,
Vi klassar oss gärna som fun-dining,
Ett brasserie helt enkelt!
VÅRMENY 2025
BARMENY
NOCELLARA-OLIVER 65:-
Nocellara del Belice oliver från Sicilien
OSTRON, FINE DE CLAIRE
1st / 35:- 6st / 195:- 12st / 335:-
Välj mellan:
- Schalottenlöksvinäger, Tabasco & citron.
- Havtorn, gurka, jalapeño och schalottenlök.
ROSTADE MARCONAMANDLAR 55:-
OSTAR OCH CHARKUTURIER 189:-
Kvällens ostar och chark med klassiska tillbehör, Fråga oss vad vi serverar just ikväll!
Nocellara del Belice oliver från Sicilien
OSTRON, FINE DE CLAIRE
1st / 35:- 6st / 195:- 12st / 335:-
Välj mellan:
- Schalottenlöksvinäger, Tabasco & citron.
- Havtorn, gurka, jalapeño och schalottenlök.
ROSTADE MARCONAMANDLAR 55:-
OSTAR OCH CHARKUTURIER 189:-
Kvällens ostar och chark med klassiska tillbehör, Fråga oss vad vi serverar just ikväll!
FÖRRÄTTER
KLASSISK RÅBIFF 169:-
På innanlår från Mysinge Kött med lök,
dijonnaise, rödbeta, kapris, pepparrot
cornichoner och äggula
BRASSERIETS TOAST SKAGEN 179:-
MED KALIX-LÖJROM 239:-
En lyxigare skagen på handskalade räkor krabba och kräfta. Kommer på ett smörstekt Levainbröd från Olofs stenugnsbageri, samt kräm på konfiterad citron
POMMES ANNA & KALIX-LÖJROM 189:-
Pommes anna med västerbottenost, vispad smetana,
syrad rödlök, citron confit och dill.
Med kalix-löjrom alt. tångkaviar
SPARRIS & HOLLANDAISE 169:-
Smörstekt sparris med linsragu, ramslök, grönkålschips
och tångkaviar. Toppad med hollandaise, marconamandlar
och pankokrisp smaksatt med timjan
LITE AV VARJE 225:-/ pp
FÖR MINST 2 PERSONER ATT DELA PÅ
- Skagenröra på räkor, krabba, kräftor, lök, pepparrot & smetana.
- Klassisk råbiff, rödbetor, lök, kapris, pepparrot, dijon & äggula.
- Löjrom, rödlök & konfiterad citron.
Serveras med friterat wontonkrisp och knäckebröd från Yngdéns
På innanlår från Mysinge Kött med lök,
dijonnaise, rödbeta, kapris, pepparrot
cornichoner och äggula
BRASSERIETS TOAST SKAGEN 179:-
MED KALIX-LÖJROM 239:-
En lyxigare skagen på handskalade räkor krabba och kräfta. Kommer på ett smörstekt Levainbröd från Olofs stenugnsbageri, samt kräm på konfiterad citron
POMMES ANNA & KALIX-LÖJROM 189:-
Pommes anna med västerbottenost, vispad smetana,
syrad rödlök, citron confit och dill.
Med kalix-löjrom alt. tångkaviar
SPARRIS & HOLLANDAISE 169:-
Smörstekt sparris med linsragu, ramslök, grönkålschips
och tångkaviar. Toppad med hollandaise, marconamandlar
och pankokrisp smaksatt med timjan
LITE AV VARJE 225:-/ pp
FÖR MINST 2 PERSONER ATT DELA PÅ
- Skagenröra på räkor, krabba, kräftor, lök, pepparrot & smetana.
- Klassisk råbiff, rödbetor, lök, kapris, pepparrot, dijon & äggula.
- Löjrom, rödlök & konfiterad citron.
Serveras med friterat wontonkrisp och knäckebröd från Yngdéns
FÖR DOM YNGRE
BURGARE & POMMES 119:-
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers
PANNKAKOR 1O9:-
Serveras med sylt och grädde
GLASS 69:-
Vaniljglass med chokladsås
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers
PANNKAKOR 1O9:-
Serveras med sylt och grädde
GLASS 69:-
Vaniljglass med chokladsås
VARMRÄTTER
KALVSCHNITZEL 265:-
Panerad kalvschnitzel med ett kapris- & anjovissmör, ärtor, schalottenlök, citronvinägrett,
pommes och rödvinssås
BRASSERIETS MOULES FRITES 265:-
Vitvinskokta blåmusslor med chili, äppelmust, vårlök och vitlök. Serveras med smörstekt levainbröd från Olofs
Stenugnsbageri, pommes frites, aioli och grillad citron
ENTRECÔTE, STEAK FRITES 335:-
Serveras med dragon- & mixpepparsmör, ljummen
tomatsallad med karamelliserad lök samt
rödvinssås och pommes frites
SMÖRSTEKT TORSKRYGG 339:-
Kommer med grillad savoykål, beurre blanc,
sallad på örter och skott, grönkålschips, sparris,
potatispurë, pankokrisp samt forell och sikrom
SMASHED CHEESEBURGARE 219/229:-
160 gram högrev och bringa från Mysinge Gård serveras
i ett briochebröd med pommes crispers och dipp.
Välj mellan:
1. Dijonnaise, dubbel cheddarost, gurkrelish,
silverlök, bifftomat och ketchup
2. Bacon, dubbel cheddarost, karamelliserad lök,
lollorosso och chilirelish
SPAGHETTI AI FUNGI 269:-
Färsk spaghettipasta med en krämig svampsås på
säsongens svamp, friterad ostronskivling, tryffel,
ört och skottsallad, grönkålschips och toppas med parmesan
Panerad kalvschnitzel med ett kapris- & anjovissmör, ärtor, schalottenlök, citronvinägrett,
pommes och rödvinssås
BRASSERIETS MOULES FRITES 265:-
Vitvinskokta blåmusslor med chili, äppelmust, vårlök och vitlök. Serveras med smörstekt levainbröd från Olofs
Stenugnsbageri, pommes frites, aioli och grillad citron
ENTRECÔTE, STEAK FRITES 335:-
Serveras med dragon- & mixpepparsmör, ljummen
tomatsallad med karamelliserad lök samt
rödvinssås och pommes frites
SMÖRSTEKT TORSKRYGG 339:-
Kommer med grillad savoykål, beurre blanc,
sallad på örter och skott, grönkålschips, sparris,
potatispurë, pankokrisp samt forell och sikrom
SMASHED CHEESEBURGARE 219/229:-
160 gram högrev och bringa från Mysinge Gård serveras
i ett briochebröd med pommes crispers och dipp.
Välj mellan:
1. Dijonnaise, dubbel cheddarost, gurkrelish,
silverlök, bifftomat och ketchup
2. Bacon, dubbel cheddarost, karamelliserad lök,
lollorosso och chilirelish
SPAGHETTI AI FUNGI 269:-
Färsk spaghettipasta med en krämig svampsås på
säsongens svamp, friterad ostronskivling, tryffel,
ört och skottsallad, grönkålschips och toppas med parmesan
DESSERT
TARTE TATIN 119:-
Vår tappning på en ”fransk äppelpaj” på smördeg med kolasås och rostade marconamandlar som
serveras med vaniljglass
CRÈME BRÛLÈE 99:-
En klassisk brulle helt enkelt
CRÈME BRÛLÈE DELUXE 129:-
Med hallon & lakritssorbet, dulce de leche och bärkompott
KARAMELISERAD POPCORN 119:-
Karamelliserade popcorn med vaniljglass,
saltkaramellsås och bärkompott
Vår tappning på en ”fransk äppelpaj” på smördeg med kolasås och rostade marconamandlar som
serveras med vaniljglass
CRÈME BRÛLÈE 99:-
En klassisk brulle helt enkelt
CRÈME BRÛLÈE DELUXE 129:-
Med hallon & lakritssorbet, dulce de leche och bärkompott
KARAMELISERAD POPCORN 119:-
Karamelliserade popcorn med vaniljglass,
saltkaramellsås och bärkompott
VÅRA BARER
På brasseriet hittar du en av Kalmar & Ölands bästa cocktailbarer med ett mer inovativt tänk samtidigt som en klassiker alltid är en klassiker. En av våra största samarbetspartners när det kommer till vår vinlista är spring vine. Inför varje säsong och meny väljs
våra viner ut noggrant för att just passa våra rätter.
Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest spännande IPAS,
öl och lagers som Öland har att erbjuda. Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!
våra viner ut noggrant för att just passa våra rätter.
Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest spännande IPAS,
öl och lagers som Öland har att erbjuda. Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!
