ÖPPETTIDER

TORSDAG 17.00
FREDAG 11.30
LÖRDAG 11.30

LUNCHÖPPET
11.30 - 14.30

BOKA BORD ONLINE

BOKA BORD VIA TELEFON

070-995 63 59

LUNCHMENY FREDAG & LÖRDAG

VÅR IDÈ AV ETT BRASSERIE PÅ ÖLAND

Vi är ett team med dedikerade serviceinriktade individer som trivs för att ge dig det bästa av vår produkt samtidigt som du har en rolig och avslappnad bistro-stilupplevelse. Hållbarhet och användning av lokala ingredienser är det vi strävar efter på brasseriet och vi är alltid på jakt efter de bästa råvarorna. Vi arbetar med några riktigt bra lokala leverantörer av produkter inklusive Solmarka Gård, Mysinge Kött, Hässleby grönsaker, Nisses Fisk och Västerslätt. Att arbeta tillsammans med dessa företag innebär att vi dagligen säkerhetsställer att vi kan ge våra gäster de bästa  produkterna som finns tillgängliga för oss.  Ordet brasseriet betyder bryggeri så självklart så har vi även ett egen bryggeri i samma lokaler.

Vi klassar oss gärna som fun-dining, 
Ett brasserie helt enkelt! 


SOMMARMENY 2025
 

BARMENY

NOCELLARA-OLIVER 65:-
Nocellara del Belice oliver från Sicilien

OSTRON FINE DE CLAIRE
Serveras med klassiska tillbehör
2st / 65:-    6st / 195:-   12st / 335:-


ROSTADE MARCONAMANDLAR 55:-

BRASSERIETS 3 STRUTAR 189:-
Friterade wonton-strutar med
- Tartar på innanlår med brieost & dragon
- Löjrom, smetana, lökhack & dill
- Anklever, portvin, fikon, lökkräm & pistage

FÖRRÄTTER

KLASSISK RÅBIFF 179:-
På innanlår från Mysinge Kött med lök, dijon, rödbeta, kapris, pepparrot cornichoner, äggulekräm och potatistrassel

BRASSERIETS TOAST SKAGEN 169:-
På handskalade räkor som kommer med picklad silverlök, 
citronkräm, samt stekt levainbröd från
Olofs stenugnsbageri


BRIOCHE & LÖJROM 189:-
Löjrom med smörstekt briochebröd, vispad smetana, 
citron confit och lökhack


BURRATA, BASILIKA & TOMAT 169:-
Svenska bifftomater, pesto på basilika och soltorkade
tomater samt krutonger och olivolja

 

DESSERT

BROWNIE & VANILJGLASS 119:-
Med vaniljglass från ölandsglass, chokladcream,
färska bär och rostade marconamandlar 


CHAMPAGNE & JORDGUBBAR 129:-
Med citrontimjan-syrup, champagnesorbet från ölandsglass.
Toppas med champagne vid bordet 


CRÈME BRÛLÈE 119:-
En klassisk brulee med färska bär 

BRÛLÈE PÅ BRIEOST 119:-
Karamelliserat rörsocker, fikon marmelad,
marconamandlar & knäckebröd från Yngdéns


VANILJGLASS OCH JORDGUBBAR 1O9:-
Ölänska jordgubbar med grannens ölänska Vaniljglass
samt grädde och kaksmul

 

VARMRÄTTER

KALVSCHNITZEL 279:-
Panerad kalvschnitzel med en citrus och örtemulusion,
ett hack på anjovis, kapris, persilja och lök
samt grönpepparsås och pommes frites


BRASSERIETS MOULES FRITES 269:-
Vitvinskokta blåmusslor med chili, äppelmust, vårlök
och vitlök. Serveras med stekt levainbröd från Olofs
Stenugnsbageri, pommes frites,
örtmajonnäs och grillad citron


ENTRECÔTE, STEAK FRITES 345:-
Serveras med dragonkräm, dressad tomat- & löksallad,
rödvinssås samt pommes frites


KONFITERAD ANKA 329:-
Med palsternakspure, grillad lökkräm, konfiterad
färskpotatis, mangold, marconamandlar, rödbetssås smaksatt med kalvsky och örter,
syrade sommaräpplen och lök


CAESAR SALAD 229:-
Romansallad, krutonger, caesardressing, bacon, kapris
och parmesan. Välj mellan kycking eller räkor ( +15kr )


HALSTRAD RÖDING 359:-
Med champagnesås smaksatt med krondill, färskpotatis
slungad i citrus och örtvinägrett samt forellrom,
savoykål och säsongens primörer, pepparrotskräm och kavring


BRASSETS CHEESEBURGARE 229:-
160 gram högrev och bringa från Mysinge Gård serveras
i ett pretzelbröd med brasseriets hamburgardressing, dubbel cheddarost, silverlök, bifftomat.
Serveras med pommes crispers och dipp

 


PASTARÄTTER

FRUTTI DI MARE 279:-
Färsk pasta linguine med het tomatsås smaksatt med skaldjur, vannameirräkor, bläckfisk, musslor, chili, vitlök och persilja

PASTA ALLA CARBONARA 249:-
Krämig pasta linguine med äggula, guanciale,
pecorino, parmesan och svartpeppar


BURRATA PASTA 239:-
Färsk pasta linguine med het tomatsås, burrata,
säsongens primörer, pesto smaksatt med basilika
och soltorkade tomater samt kålmix och toppas med parmesan


FLANKSTEK 269:-
Casarecce pasta med grönpepparsås, parmesan, soltorkade tomater, chilipicklad selleri och örtolja
 

FÖR DOM YNGRE

BURGARE & POMMES 129:-
90G Hamburgare med bröd och ost.
Tillbehören på sidan, pommes crispers och ketchup


PANNKAKOR 99:-
Serveras med sylt och grädde

KÖTTBULLAR MED GRÄDDSÅS 119:-
Med färskpotatis och lingon

  VÅRA BARER  

På brasseriet hittar du en av Kalmar & Ölands bästa cocktailbarer med ett mer inovativt tänk samtidigt som en klassiker alltid är en klassiker. En av våra största  samarbetspartners när det kommer till vår vinlista är spring  vine. Inför varje säsong och meny väljs
våra viner ut noggrant för att just passa våra rätter. 

 Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri 
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen  (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest  spännande IPAS,
öl och lagers som Öland har att erbjuda.  Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!