ÖPPETTIDER SKÖRDEFESTEN
TORSDAG 17.00
FREDAG 11.30
LÖRDAG 11.30


LUNCH
11.30 - 14.30

Våra sittider är normalt 2 timmar,
önskas längre påpekar ni det vid bokningen!

 

SKÖRDELUNCHEN
FREDAG & LÖRDAG 11.30 - 14.30


BOEUF BOURGUIGNON 149kr
PÅ RUMPSTEK FRÅN DACKEBYGGDEN KÖTT SERVERAS MED STEKT SVAMP, ROSTAT SIDFLÄSK, POTATISPURÉ SAMT SYLTLÖK 

BRASSERIETS BOUILLABAISSE 159kr
TOMATBASERAD FISKGRYTA SMAKSATT MED HEMROSTAD HUMMERFOND. TOPPAS MED KOKT POTATIS, KRUTONGER OCH AIOLI 


PANKOPANERAD PANNOUMI 139kr
SERVERAS MED LJUMMEN COUSCOUSSALLAD SMAKSATT MED AJVAR, SYRAD SILVERLÖK SAMT WONTONKRISP


SMASHED CHEESEBURGER 199kr
160G PÅ BRINGA OCH HÖGREV FRÅN MYSINGE GÅRD KOMMER I ETT BRIOCHEBRÖD MED BRASSERIETS HAMBURGERDRESSING,
SYRAD GURKA, KRISPSALLAD, ROSTAD LÖK, DIPP, SAMT POMMES FRITES



FÖR DOM YNGRE

BURGARE & POMMES 119:-
90G HAMBURGARE MED BRÖD,
TILLBEHÖREN PÅ SIDAN OCH POMMES CRISPERS

PANNKAKOR 1O9:-
SERVERAS MED SYLT OCH GRÄDDE
 

VÅR IDÈ AV ETT BRASSERIE PÅ ÖLAND

Vi är ett team med dedikerade serviceinriktade individer som trivs för att ge dig det bästa av vår produkt samtidigt som du har en rolig och avslappnad bistro-stilupplevelse. Hållbarhet och användning av lokala ingredienser är det vi strävar efter på brasseriet och vi är alltid på jakt efter de bästa råvarorna. Vi arbetar med några riktigt bra lokala leverantörer av produkter inklusive Solmarka Gård, Mysinge Kött, Hässleby grönsaker, Nisses Fisk och Västerslätt. Att arbeta tillsammans med dessa företag innebär att vi dagligen säkerhetsställer att vi kan ge våra gäster de bästa  produkterna som finns tillgängliga för oss.  Ordet brasseriet betyder bryggeri så självklart så har vi även ett egen bryggeri i samma lokaler.

Vi klassar oss gärna som fun-dining, 
Ett brasserie helt enkelt! 


HÖSTMENY 2024
 

STRUTAR

LÖJROMSSTRUT 43:-
Vispad smetana, löjrom, citronconfit & lökhack

HUMMERSTRUT 43:-
Marinerad hummer från Nisses fisk
& krondillsmajonnäs


ANKLEVERSTRUT 43:-
Anklevermousse, päron- & rosmarinkompott
samt saltrostad cashewnöt


TÅNGKAVIARSTRUT 43:-
Rökt smetana, tångkaviar, limekräm,
jalapeño & saltrostad cashewnöt


Välj mellan 3 strutar och champagne!
269:-

 

SMÅPLOCK & SNACKS

HEMROSTADE NÖTTER 49:-
Cashewnötter och mandlar rostade i soja och honung

GRÖNA OLIVER 69:-
Nocellara del Belice oliver från Sicilien

LÖJROMSCHIPS 159:-
( Går att få veg )
Svenska lantchips med vispad smetana, lökhack och
brynt smörsnö. Går att få vegetarisk med tångkaviar


 

FÖRRÄTTER

KANTARELLTOAST 179:-
Portvinsstuvade kantareller på ett smörstekt levainbröd
från Olofs Stenugnsbageri toppas med syrad silverlök
samt riven sveciaost


SOTAD RÅDJURSTATAKI
FRÅN TVÄRSKOGS VILT 169:-

Med rödbetsblommor fyllda med senapskräm,
picklade lingon, färskostkräm smaksatt med sveciaost,
friterad persilja och pomme alumette


CRÈME NINON MED PILGRIMSMUSSLA
FRÅN NISSES FISK 159:-.

Halstrad pilgrimsmussla vänds upp med fint tärnad majrova & gurka i en jalapeno-olja, toppas med purjolök & serranokrisp och serveras
med en grönärtsoppa med torr Champagne

VARMRÄTTER

STEKT VILDSVIN
FRÅN TVÄRSKOGS VILT 319:-

Vildsvinsytterfilé serveras med örtslungade rödbetor, picklade gulbetor, murkelsås och friterad ostronskivling samt potatiskroketter smaksatta
med rosmarin- & citron


RÖDVINSBRÄSERAD OXKIND
FRÅN DACKEBYGDENS KÖTT 259:-

Rödvinsbräserad oxkind med varmrökt sidfläsk &
stekt svamp toppas med pomme alumette och syrad silverlök. Serveras med potatispuré


SMÖRSTEKT RÖDING
FRÅN NISSES FISK 329:-

Serveras med ett slung på kålrabbi, svartkål & savoykål,
Beurre blanc med forellrom, örtolja, kavringskrisp
samt potatispuré med fänkål & schalottenlök


BRASSERIETS
SMASHED CHEESEBURGARE 239:-

( Går att få veg med pankopanerad pannoumi )

160 gram högrev & bringa från Mysinge Gård serveras i ett briochebröd med cheddarost, baconmarmelad smaksatt med Laphroaig, jalapenofärskost, krispsallad,
syrad silverlök samt pommes crispers och dipp


CASARECCE-PASTA MED
MUSTIG TOMATSÅS 239:-

Vår hemvevade pasta tillsammans med råhyvlad zucchini,
rostad aubergine, baba ganoush, jordärtskockschips
samt riven Parmigiano-Reggiano

 


DESSERT

KVÄLLENS CRÈME BRÛLÉE 99:-
Fråga oss i servisen efter kvällens smak

BAKAD CHOKLAD MED
VARIATION PÅ HAVTORN 119:-

Hembakad chokladkaka serveras med inkokta havtornsbär samt en
havtornskräm, toppas med yoghurtskum,
saltrostade valnötter och oxalis


BRASSERIETS TRYFFEL PÅ MÖRK CHOKLAD 39:-
Vår hemrullade mindre sötsak smaksatt med dry curacao, rullas i saltrostade hasselnötter
 

FÖR DOM YNGRE

BURGARE & POMMES 119:-
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers


PANNKAKOR 1O9:-
Serveras med sylt och grädde

GLASS 69:-
Vaniljglass med chokladsås

  VÅRA BARER  

På brasseriet hittar du en av Kalmar & Ölands bästa cocktailbarer med ett mer inovativt tänk samtidigt som en klassiker alltid är en klassiker. En av våra största  samarbetspartners när det kommer till vår vinlista är spring  vine. Inför varje säsong och meny väljs
våra viner ut noggrant för att just passa våra rätter. 

 Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri 
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen  (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest  spännande IPAS,
öl och lagers som Öland har att erbjuda.  Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!