VÅR IDÈ AV ETT BRASSERIE PÅ ÖLAND

Vi är ett team med dedikerade serviceinriktade individer som trivs för att ge dig det bästa av vår produkt samtidigt som du har en rolig och avslappnad bistro-stilupplevelse. Hållbarhet och användning av lokala ingredienser är det vi strävar efter på brasseriet och vi är alltid på jakt efter de bästa råvarorna. Vi arbetar med några riktigt bra lokala leverantörer av produkter inklusive Solmarka Gård, Mysinge Kött, Hässleby grönsaker, Nisses Fisk och Västerslätt. Att arbeta tillsammans med dessa företag innebär att vi dagligen säkerhetsställer att vi kan ge våra gäster de bästa  produkterna som finns tillgängliga för oss.  Ordet brasseriet betyder bryggeri så självklart så har vi även ett egen bryggeri i samma lokaler.

Vi klassar oss gärna som fun-dining, 
Ett brasserie helt enkelt! 

LUNCHEN V.387
Fredag - Lördag 12.00 - 14.30
 

BRASSERIETS PANNBIFF 129:-
SERVERAS MED RÅRÖRDA LINGON, GRÄDDSKY,
SYRAD GURKA SAMT KOKT POTATIS 

POCHERAD KOLJA FRÅN NISSES FISK 149:-
GÅR MED ÄGG & PERSILJESÅS, SMÖRSLUNGADE MORÖTTER OCH ÄRTOR SAMT PRESSAD POTATIS 

PASTA PESTO 119kr:-
TOPPAS MED SOLTORKAD TOMAT, RUCCOLA, ROSTADE SOLROSKÄRNOR,
JORDÄRTSKOCKSCHIPS OCH RIVEN PARMESAN

SMASHED CHEESEBURGARE 199:-
190 GRAM HÖGREV OCH BRINGA FRÅN MYSINGE KÖTT SOM SERVERAS I ETT BRIOCHEBRÖD MED CHEDDAROST, KRISPSALLAD, BRASSERIETS HAMBURGERDRESSING, KRISPIG POTATIS OCH PICKLAD SILVERLÖK.
SERVERAS MED POMMES FRITES OCH DIPP


BARNMENY 

BARNBURGARE 119:-
90G hamburgare med bröd, tillbehören på sidan
och pommes crispers

PANNKAKOR 109:-
Serveras med sylt och grädde


BOKA BORD ELLER TAKE AWAY?
070 - 268 88 14
 


KVÄLLSMENY

SNACKS

LÖJROMSSTRUT
Löjrom, smetana,
citronconfit & lökhack

HUMMERSTRUT
Färsk hummer,
krondillsemulsion & krondillspesto

ANKLEVERSTRUT
Anklevermousse,
rosmarin, päronkompott,
& örtrostad mandel

TÅNGKAVIARSTRUT
Rökt smetana, lime, saltrostad cashewnöt & jalapeño


3 Strutar och champagne
269:-




HEMROSTADE NÖTTER 55:-
Cashewnötter och mandlar rostade i soja och honung

MARINERADE OLIVER 69:-
Egenmarinerade oliver

FÖRRÄTTER

KANTARELLTOAST 179:-
Portvinsstuvade kantareller på smörstekt levainbröd från
Olofs Stenugnsbageri toppas med
picklad silverlök samt riven gruyèreost

RÅDJURSTARTAR 169:-
Fint tärnat rådjur från Tvärskogs Vilt utanför Kalmar.
Toppas med färskostkräm smaksatt med västerbottenost, bakad kålrot,
picklade trattkantareller samt lingon och potatiskrisp

ASIATISK STIL PÅ HÄLLEFLUNDRA 149:-
Sashimi på hälleflundra med finhackad gurka och kålrabbi
vänd i ponzudressing, krispig purjolök, jalapeño
samt en emulsion på
soja och sesam

VARMRÄTTER

RÖDVINSBRÄSSERAD OXKIND 259:-
Tillsammans med varmrökt sidfläsk, stekt svamp och
picklad steklök. Serveras med potatispuré
toppad med pomme alumette

ABANICO IBERICO BELLOTA 58° 319:-
Denna spanska grisras är uppfödd på ekollon vilket ger
köttet en nötig och smörig smak. Till detta serveras friterad
rotselleri, picklad morot, konfiterad potatis,
rostad lökkräm samt en skysås smaksatt med plommon

SMÖRBAKAD RÖDTUNGA 319:-
Från Nisses Fisk, serveras med bakad morot, picklad fänkål,
forellrom, blåmusselskum och ett potatisstomp
smaksatt med citron och gräslök

HEMVEVAD PASTA CANESTRINI 239:-
Slungas med svamp i en hemkokt buljong, toppas med friterad
ostronskivling, stekt King Oyster, picklad gulbeta,
gremolata samt riven Parmigiano-Reggiano

BRASSERIETS SMASHED CHEESEBURGARE 239:-
190 gram högrev och bringa från Mysinge Kött serveras i
ett briochebröd med cheddarost, baconfärskost, krispsallad,
picklad silverlök, krispig potatis,
pommes crispers samt kvällens dipp

EFTER MATEN

KVÄLLENS CRÈME BRÛLÉE 99:-
Fråga servisen om kvällens smak

KAFFEMOUSSE MED VARIATION
PÅ HALLON 119:-

Saltrostat pistagesmul, hallonkräm, frystorkade hallon,
färska hallon samt ett hallonflarn

BRASSERIETS TRYFFEL 39:-
Vår hemrullade mindre sötsak i mörk choklad som
rullas i ett saltrostat hasselnötstäcke

FÖR YNGRE

BARNBURGARE & POMMES 119:-
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers

PANNKAKOR 109:-
Serveras med sylt och grädde

GLASS 69:-
Vaniljglass med chokladsås

  VÅRA BARER  

På brasseriet hittar du en av Kalmar & Ölands bästa cocktailbarer med ett mer inovativt tänk samtidigt som en klassiker alltid är en klassiker. En av våra största  samarbetspartners när det kommer till vår vinlista är spring  vine. Inför varje säsong och meny väljs våra viner ut noggrant för att just passa våra rätter. 

 Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri 
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen  (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest  spännande IPAS, öl och lagers som Öland har att erbjuda. 
Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!