ÖPPETTIDER   

MÅNDAG 17.00 - SENT
TISDAG 17.00 - SENT
ONSDAG 17.00 - SENT
TORSDAG 11.30- 02.00
FREDAG 11.30- 03.00
LÖRDAG 11.30- 03.00
SÖNDAG 11.30- SENT

LUNCH 11.3O-14.3O
KVÄLL 17.OO-SENT 

BOKA BORD
070-995 63 59

Våra sittider är normalt 2 timmar,
önskas längre påpekar ni det vid bokningen!

 

LÖRDAGSLUNCHEN

BRASSERIETS PANNBIFF 129kr
SERVERAS MED STEKT LÖK, KOKT POTATIS SAMT RÅRÖRDA LINGON 

PASTA PESTO ROSSO 119kr
PENNE PASTA SLUNGAD I EN SOLTORKAD
TOMAT-PESTO TOPPAS SEDAN MED VITLÖKSROSTAD
ZUCCHINI SAMT RIVEN PARMESAN 

PANERAD KOLJA FRÅN NISSES FISK 149kr
PANERAD KOLJA SERVERAS MED REMOULADSÅS,
KOKT POTATIS SAMT ÄRTSTOMP MED YUZU

SMASHED CHEESEBURGER 199kr
( GÅR ATT FÅ SOM VEGETARISK MED GRILLOUMI )

150G PÅ BRINGA OCH HÖGREV FRÅN BJURSSUND KOMMER I ETT BRIOCHEBRÖD, ROSTAD VITLÖK & ÖRTMAJONNÄS, SYRAD GURKA, KRISPSALLAD, ROSTAD LÖK, DIPP, SAMT POMMES FRITES

FÖR DOM YNGRE

BURGARE & POMMES 119:-
90G HAMBURGARE MED BRÖD,
TILLBEHÖREN PÅ SIDAN OCH POMMES CRISPERS

PANNKAKOR 1O9:-
SERVERAS MED SYLT OCH GRÄDDE
 

VÅR IDÈ AV ETT BRASSERIE PÅ ÖLAND

Vi är ett team med dedikerade serviceinriktade individer som trivs för att ge dig det bästa av vår produkt samtidigt som du har en rolig och avslappnad bistro-stilupplevelse. Hållbarhet och användning av lokala ingredienser är det vi strävar efter på brasseriet och vi är alltid på jakt efter de bästa råvarorna. Vi arbetar med några riktigt bra lokala leverantörer av produkter inklusive Solmarka Gård, Mysinge Kött, Hässleby grönsaker, Nisses Fisk och Västerslätt. Att arbeta tillsammans med dessa företag innebär att vi dagligen säkerhetsställer att vi kan ge våra gäster de bästa  produkterna som finns tillgängliga för oss.  Ordet brasseriet betyder bryggeri så självklart så har vi även ett egen bryggeri i samma lokaler.

Vi klassar oss gärna som fun-dining, 
Ett brasserie helt enkelt! 

STRUTAR

LÖJROMSSTRUT 43:-
Vispad smetana, löjrom, citronconfit & lökhack

HUMMERSTRUT 43:-
Marinerad hummer från Nisses fisk
& krondillsmajonnäs


ANKLEVERSTRUT 43:-
Anklevermousse, päron- & rosmarinkompott
samt saltrostad cashewnöt


TÅNGKAVIARSTRUT 43:-
Rökt smetana, tångkaviar, limekräm,
jalapeño & saltrostad cashewnöt


Välj mellan 3 strutar och champagne!
269:-


 

SMÅPLOCK & SNACKS

HEMROSTADE NÖTTER 59:-
Cashewnötter och mandlar rostade i soja och honung

GRÖNA OLIVER 69:-
Nocellara del Belice oliver från Sicilien

EN SKÅL HUMMUS 1O9:-
Vår egengjorda hummus med kolgrillad grön sparris slungad i en grillad citronvinaigrette, toppas med pomme allumette

LÖJROMSCHIPS 159:-
( Går att få veg )
Svenska lantchips med vispad smetana, lökhack och
brynt smörsnö. Går att få vegetarisk med tångkaviar


PANE E POMODORI SECCHI 119:-
Hembakad focaccia serveras med vispat smör samt en soltorkad tomatröra smaksatt med sardeller

TONFISKTARTAR 129:-
Ponzumarinerad tonfisk på ett friterat wonton toppas med grillad persika- & melonsalsa smaksatt med yuzu

 

FÖRRÄTTER

VARMRÖKT LAX FRÅN NISSES FISK  169:-
Tillsammans med en mascarponekräm, fänkålspicklad gurka, friterat bröd från Olofs Stenugnsbageri,
forellrom samt brynt smörsnö


VISPAD BURRATA 159:-
Med grillad persika- & melonsalsa smaksatt med yuzu, pomme allumette samt krispigt torkade svarta oliver

KVÄLLENS CHARKUTERIER 149:-.
Fråga din servis efter kvällens urval av chark.
Serveras med kaprisbär

FÖR DOM YNGRE

BURGARE & POMMES 119:-
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers


PANNKAKOR 1O9:-
Serveras med sylt och grädde

GLASS 69:-
Vaniljglass med chokladsås

VARMRÄTTER

KOLGRILLAD SVENSK PLUMA 329:-
Marineras i honung & ingefära och serveras med variation på morot, grön sparris & bönor slungade i Öländsk rapsolja smaksatt med chili & vitlök, wontonkrisp, kimchimajonnäs och kycklingsky
samt pommes frites


PAPPARDELLE AL SALSICCIA 279:-
( Går att få veg )
Krämig hemvevad pasta toppas med rostad salsiccia,
confiterade tomater, friterad basilika samt
riven Parmigiano-Reggiano


KOLGRILLAD MARULK FRÅN NISSES FISK 349:-
Serveras med variation på smörslungade bönor & kål,
sjökorall, hummersås, forellrom, krondillsolja samt ett
potatisstomp smaksatt med citron & gräslök


BRASSERIETS SMASHED CHEESEBURGARE 249:-
( Går att få veg med pankopanerad pannoumi )

160 gram högrev och bringa från Mysinge Gård serveras
i ett bricohebröd med cheddarost, krispsallad,
rostad vitlök- & örtmajonäs, syrad gurka och rostad
lök samt pommes crispers och dipp


KOLGRILLAD PICANHA 339:-
Med grillade morötter slungade i chimichurri, sotad
schalottenlök, wontonkrisp och en rostad sky smaksatt
med örter och citron, serveras med pommes frites

 


DESSERT

CRÈME BRÛLÉE 119:-
Toppas med blodapelsinkräm och vit chokladcrumble

JORDGUBB & LIMEMOUSSE 129:-
Tillsammmans med lime- & flädercurd, bubbelmarinerade
jordgubbar, frystorkade hallon och atsinakrasse


BRASSERIETS TRYFFEL I MÖRK CHOKLAD 59:-
Vår hemrullade mindre sötsak som täcks av saltrostade hasselnötter

  VÅRA BARER  

På brasseriet hittar du en av Kalmar & Ölands bästa cocktailbarer med ett mer inovativt tänk samtidigt som en klassiker alltid är en klassiker. En av våra största  samarbetspartners när det kommer till vår vinlista är spring  vine. Inför varje säsong och meny väljs
våra viner ut noggrant för att just passa våra rätter. 

 Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri 
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen  (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest  spännande IPAS,
öl och lagers som Öland har att erbjuda.  Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!