VÅR IDÈ AV ETT BRASSERIE PÅ ÖLAND
Vi klassar oss gärna som fun-dining,
LUNCHEN V.387
Fredag - Lördag 12.00 - 14.30
SERVERAS MED RÅRÖRDA LINGON, GRÄDDSKY,
SYRAD GURKA SAMT KOKT POTATIS
POCHERAD KOLJA FRÅN NISSES FISK 149:-
GÅR MED ÄGG & PERSILJESÅS, SMÖRSLUNGADE MORÖTTER OCH ÄRTOR SAMT PRESSAD POTATIS
PASTA PESTO 119kr:-
TOPPAS MED SOLTORKAD TOMAT, RUCCOLA, ROSTADE SOLROSKÄRNOR,
JORDÄRTSKOCKSCHIPS OCH RIVEN PARMESAN
SMASHED CHEESEBURGARE 199:-
190 GRAM HÖGREV OCH BRINGA FRÅN MYSINGE KÖTT SOM SERVERAS I ETT BRIOCHEBRÖD MED CHEDDAROST, KRISPSALLAD, BRASSERIETS HAMBURGERDRESSING, KRISPIG POTATIS OCH PICKLAD SILVERLÖK.
SERVERAS MED POMMES FRITES OCH DIPP
BARNMENY
BARNBURGARE 119:-
90G hamburgare med bröd, tillbehören på sidan
och pommes crispers
PANNKAKOR 109:-
Serveras med sylt och grädde
BOKA BORD ELLER TAKE AWAY?
070 - 268 88 14
KVÄLLSMENY
SNACKS
LÖJROMSSTRUT
Löjrom, smetana,
citronconfit & lökhack
HUMMERSTRUT
Färsk hummer,
krondillsemulsion & krondillspesto
ANKLEVERSTRUT
Anklevermousse,
rosmarin, päronkompott,
& örtrostad mandel
TÅNGKAVIARSTRUT
Rökt smetana, lime, saltrostad cashewnöt & jalapeño
3 Strutar och champagne
269:-
HEMROSTADE NÖTTER 55:-
Cashewnötter och mandlar rostade i soja och honung
MARINERADE OLIVER 69:-
Egenmarinerade oliver
FÖRRÄTTER
KANTARELLTOAST 179:-
Portvinsstuvade kantareller på smörstekt levainbröd från
Olofs Stenugnsbageri toppas med
picklad silverlök samt riven gruyèreost
RÅDJURSTARTAR 169:-
Fint tärnat rådjur från Tvärskogs Vilt utanför Kalmar.
Toppas med färskostkräm smaksatt med västerbottenost, bakad kålrot,
picklade trattkantareller samt lingon och potatiskrisp
ASIATISK STIL PÅ HÄLLEFLUNDRA 149:-
Sashimi på hälleflundra med finhackad gurka och kålrabbi
vänd i ponzudressing, krispig purjolök, jalapeño
samt en emulsion på
soja och sesam
VARMRÄTTER
RÖDVINSBRÄSSERAD OXKIND 259:-
Tillsammans med varmrökt sidfläsk, stekt svamp och
picklad steklök. Serveras med potatispuré
toppad med pomme alumette
ABANICO IBERICO BELLOTA 58° 319:-
Denna spanska grisras är uppfödd på ekollon vilket ger
köttet en nötig och smörig smak. Till detta serveras friterad
rotselleri, picklad morot, konfiterad potatis,
rostad lökkräm samt en skysås smaksatt med plommon
SMÖRBAKAD RÖDTUNGA 319:-
Från Nisses Fisk, serveras med bakad morot, picklad fänkål,
forellrom, blåmusselskum och ett potatisstomp
smaksatt med citron och gräslök
HEMVEVAD PASTA CANESTRINI 239:-
Slungas med svamp i en hemkokt buljong, toppas med friterad
ostronskivling, stekt King Oyster, picklad gulbeta,
gremolata samt riven Parmigiano-Reggiano
BRASSERIETS SMASHED CHEESEBURGARE 239:-
190 gram högrev och bringa från Mysinge Kött serveras i
ett briochebröd med cheddarost, baconfärskost, krispsallad,
picklad silverlök, krispig potatis,
pommes crispers samt kvällens dipp
EFTER MATEN
KVÄLLENS CRÈME BRÛLÉE 99:-
Fråga servisen om kvällens smak
KAFFEMOUSSE MED VARIATION
PÅ HALLON 119:-
Saltrostat pistagesmul, hallonkräm, frystorkade hallon,
färska hallon samt ett hallonflarn
BRASSERIETS TRYFFEL 39:-
Vår hemrullade mindre sötsak i mörk choklad som
rullas i ett saltrostat hasselnötstäcke
FÖR YNGRE
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers
PANNKAKOR 109:-
Serveras med sylt och grädde
GLASS 69:-
Vaniljglass med chokladsås
VÅRA BARER
Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest spännande IPAS, öl och lagers som Öland har att erbjuda.
Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!
