VÅR IDÈ AV ETT BRASSERIE PÅ ÖLAND

Vi är ett team med dedikerade serviceinriktade individer som trivs för att ge dig det bästa av vår produkt samtidigt som du har en rolig och avslappnad bistro-stilupplevelse. Hållbarhet och användning av lokala ingredienser är det vi strävar efter på brasseriet och vi är alltid på jakt efter de bästa råvarorna. Vi arbetar med några riktigt bra lokala leverantörer av produkter inklusive Solmarka Gård, Mysinge Kött, Hässleby grönsaker, Nisses Fisk och Västerslätt. Att arbeta tillsammans med dessa företag innebär att vi dagligen säkerhetsställer att vi kan ge våra gäster de bästa  produkterna som finns tillgängliga för oss.  Ordet brasseriet betyder bryggeri så självklart så har vi även ett egen bryggeri i samma lokaler.

Vi klassar oss gärna som fun-dining, 
Ett brasserie helt enkelt! 

LUNCHEN
Torsdag - Söndag 12.00 - 15.00
Till lunchen ingår kaffe och kaffegodis!

BRASSERIETS LASAGNE 139kr
TOPPAS MED RUCCOLA SAMT RIVEN PARMESAN 

POCHERAD KUMMEL 149kr
FRÅN NISSES FISK SOM SERVERAS MED DILLSTUVAD POTATIS, SMÖRSTEKTA MORÖTTER SAMT ÄRTOR 

PANKOPANERAD KIKÄRTSBIFF 119kr
LJUMMEN COUSCOUSSALLAD MED CHILIMAJONNÄS,
WONTONKRISP SAMT PICKLAD SILVERLÖK 

CRISPY CHICKEN-MACKA 169kr
SMÖRSTEKT LEVAIN BRÖD FRÅN OLOFS, PICKLAD CHILI,
KRISPSALLAD, ROSTAD CHILI- OCH LIMEAIOLI, ISAD SILVERLÖK. TOPPAS MED RIVEN PARMESAN 

SMASHED CHEESEBURGER 199kr
PÅ 190G HÖGREV FRÅN MYSINGE SERVERAS I ETT BRIOCHEBRÖD MED
CHEDDAROST, DIJONNÄS, PICKLAD SILVERLÖK, ÖLKOKT LÖK, KRISPSALLAD,
ROSTAD LÖK SERVERAS MED POMMES FRITES SAMT DIPP


BOKA BORD ELLER TAKE AWAY?
070 - 268 88 14
 


KVÄLLSMENY

SNACKS

LÖJROMSSTRUT
Löjrom, smetana,
citronconfit & lökhack

HUMMERSTRUT
Färsk hummer,
krondillsemulsion & krondillspesto

ANKLEVERSTRUT
Anklevermousse,
rosmarin, päronkompott,
& örtrostad mandel

TÅNGKAVIARSTRUT
Rökt smetana, lime, saltrostad cashewnöt, jalapeño


3 Strutar och champagne
269:-



LÖJROMSCHIPS 169:-
Hemgjorda potatischips med vispad smetana, lökhack
och brynt smörsnö. Går att få vegetarisk med tångkaviar


HEMROSTADE NÖTTER 55:-

Cashewnötter och mandlar rostade i soja och honung

GRÖNA OLIVER 69:-
Nocellara del belice oliver
från Sicilien

FÖRRÄTTER

CHARKBRICKA 159:-
Kvällens urval av charkuterier serveras med hembakad
foccacia, tapenade på svarta oliver samt vispad färskost
smaksatt med soltorkad tomat

SOTAD PILGRIMSMUSSLA 189:-
Vänds i en vinägrett på citrongräs och ingefära. Serveras med marinerad chiligurka, gochujangemulsion,
bonitoflingor,
pankokrisp och jalapeño

KOLGRILLAD PERSIKA 159:-
Med vispad burrata, krispig frisésallad, isad och råhyvlad
rädisa toppad med saltrostade valnötter

VARMRÄTTER

RISOTTO MED VARMRÖKT LAX 289:-
( Går att få som veg! )
Vänd i mascarpone med grön sparris och krispiga sockerärtor.
Toppas med citronzest, pankokrisp och varmrökt lax från Nisses Fisk

PLUMA PÅ SVENSK RAPSGRIS 329:-
Kolgrillad Pluma med sauterad grön sparris, brytbönor, rädisa i
öländsk kallpressad rapsolja. Smashed potatoes, färskostkräm
smaksatt med honung & parmesan samt rödvinssås

PAPPARDELLE AL POMODORO 259:-

( Vi gör vår egna pasta! )
Hemvevad pasta i en tomatsås toppad med mozzarella, confiterade tomater, råhyvlad zucchini, vitlöksrostad aubergine
med friterad salvia
och riven parmesan

SMÖRSTEKT HAVSKATT 339:-
Från Nisses Fisk, serveras med variation på kål, syrad gul och lila
morot, Sandefjordsås, forellrom samt smörslungad potatis

SMASHED CHEESEBURGARE 249:-

( Går att få som veg! )
190 gram högrev och bringa från Mysinge Kött serveras i ett
briochebröd med cheddarost, krispsallad, Brasseriets
hamburgardressing, krispig potatis och picklad silverlök samt pommes crispers med dipp

KOLGRILLEN

Utvalda detaljer som grillas över en glödbädd av briketter på
kalamataolivkärnor och grillkol från Holy Smoke. Varje detalj serveras med kolgrillad spetskål och vårlök,
wontonkrisp, morotspuré med en touch av yuzu och rödvinssås
smaksatt med rostad vitlök samt pommes frites

PICANHA 339:-
En ypperlig grilldetalj som har tagit sitt fäste i det sydamerikanska köket men nu utbrett sig även i de europeiska köket. Detaljen sitter ovanför rostbiffen och styckas med bibehållen kappa eftersom fettranden ger ett extra saftigt och smakrikt kött. Köttet serveras 52-55 grader för att få ut bästa smak utav råvaran

LAMMYTTERFILÈ 369:-
Lammet kommer från Nya Zeeland som är världens största
lammproducent där dess öppna landskap tillåter lammen att beta
fritt. Lammytterfilén kommer från bakre del en av lammets rygg och
är en mycket mör detalj. Penslas med öländsk kallpressad
chili & vitlöksolja
från Ekberg & Forsberg

 

EFTER MATEN

CRÈME BRÛLÉE 119:-
Med en passionsfruktskräm och saltrostade valnötter

BAKAD CHOKLAD 129:-
Serveras med syltad rabarber- och jordgubbskompott, björnbärskräm,
pistageflarn och yoghurtskum

BRASSERIETS TRYFFEL 49:-
Vår hemrullade mindre sötsak i mörk choklad med ett saltrostat
hasselnötstäcke

FÖR YNGRE

BARNBURGARE & POMMES 119:-
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers

PANNKAKOR 109:-
Serveras med sylt och grädde

GLASS 69:-
Vaniljglass med chokladsås

  VÅRA BARER  

På brasseriet hittar du en av Kalmar & Ölands bästa cocktailbarer med ett mer inovativt tänk samtidigt som en klassiker alltid är en klassiker. En av våra största  samarbetspartners när det kommer till vår vinlista är spring  vine. Inför varje säsong och meny väljs våra viner ut noggrant för att just passa våra rätter. 

 Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri 
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen  (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest  spännande IPAS, öl och lagers som Öland har att erbjuda. 
Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!