ÖPPETTIDER SKÖRDEFESTEN
TORSDAG 17.00
FREDAG 11.30
LÖRDAG 11.30
LUNCH
11.30 - 14.30
Våra sittider är normalt 2 timmar,
önskas längre påpekar ni det vid bokningen!
SKÖRDELUNCHEN
FREDAG & LÖRDAG 11.30 - 14.30
BOEUF BOURGUIGNON 149kr
PÅ RUMPSTEK FRÅN DACKEBYGGDEN KÖTT SERVERAS MED STEKT SVAMP, ROSTAT SIDFLÄSK, POTATISPURÉ SAMT SYLTLÖK
BRASSERIETS BOUILLABAISSE 159kr
TOMATBASERAD FISKGRYTA SMAKSATT MED HEMROSTAD HUMMERFOND. TOPPAS MED KOKT POTATIS, KRUTONGER OCH AIOLI
PANKOPANERAD PANNOUMI 139kr
SERVERAS MED LJUMMEN COUSCOUSSALLAD SMAKSATT MED AJVAR, SYRAD SILVERLÖK SAMT WONTONKRISP
SMASHED CHEESEBURGER 199kr
160G PÅ BRINGA OCH HÖGREV FRÅN MYSINGE GÅRD KOMMER I ETT BRIOCHEBRÖD MED BRASSERIETS HAMBURGERDRESSING,
SYRAD GURKA, KRISPSALLAD, ROSTAD LÖK, DIPP, SAMT POMMES FRITES
FÖR DOM YNGRE
BURGARE & POMMES 119:-
90G HAMBURGARE MED BRÖD,
TILLBEHÖREN PÅ SIDAN OCH POMMES CRISPERS
PANNKAKOR 1O9:-
SERVERAS MED SYLT OCH GRÄDDE
VÅR IDÈ AV ETT BRASSERIE PÅ ÖLAND
Vi klassar oss gärna som fun-dining,
HÖSTMENY 2024
STRUTAR
Vispad smetana, löjrom, citronconfit & lökhack
HUMMERSTRUT 43:-
Marinerad hummer från Nisses fisk
& krondillsmajonnäs
ANKLEVERSTRUT 43:-
Anklevermousse, päron- & rosmarinkompott
samt saltrostad cashewnöt
TÅNGKAVIARSTRUT 43:-
Rökt smetana, tångkaviar, limekräm,
jalapeño & saltrostad cashewnöt
Välj mellan 3 strutar och champagne!
269:-
SMÅPLOCK & SNACKS
Cashewnötter och mandlar rostade i soja och honung
GRÖNA OLIVER 69:-
Nocellara del Belice oliver från Sicilien
LÖJROMSCHIPS 159:-
( Går att få veg )
Svenska lantchips med vispad smetana, lökhack och
brynt smörsnö. Går att få vegetarisk med tångkaviar
FÖRRÄTTER
Portvinsstuvade kantareller på ett smörstekt levainbröd
från Olofs Stenugnsbageri toppas med syrad silverlök
samt riven sveciaost
SOTAD RÅDJURSTATAKI
FRÅN TVÄRSKOGS VILT 169:-
Med rödbetsblommor fyllda med senapskräm,
picklade lingon, färskostkräm smaksatt med sveciaost,
friterad persilja och pomme alumette
CRÈME NINON MED PILGRIMSMUSSLA
FRÅN NISSES FISK 159:-.
Halstrad pilgrimsmussla vänds upp med fint tärnad majrova & gurka i en jalapeno-olja, toppas med purjolök & serranokrisp och serveras
med en grönärtsoppa med torr Champagne
VARMRÄTTER
FRÅN TVÄRSKOGS VILT 319:-
Vildsvinsytterfilé serveras med örtslungade rödbetor, picklade gulbetor, murkelsås och friterad ostronskivling samt potatiskroketter smaksatta
med rosmarin- & citron
RÖDVINSBRÄSERAD OXKIND
FRÅN DACKEBYGDENS KÖTT 259:-
Rödvinsbräserad oxkind med varmrökt sidfläsk &
stekt svamp toppas med pomme alumette och syrad silverlök. Serveras med potatispuré
SMÖRSTEKT RÖDING
FRÅN NISSES FISK 329:-
Serveras med ett slung på kålrabbi, svartkål & savoykål,
Beurre blanc med forellrom, örtolja, kavringskrisp
samt potatispuré med fänkål & schalottenlök
BRASSERIETS
SMASHED CHEESEBURGARE 239:-
( Går att få veg med pankopanerad pannoumi )
160 gram högrev & bringa från Mysinge Gård serveras i ett briochebröd med cheddarost, baconmarmelad smaksatt med Laphroaig, jalapenofärskost, krispsallad,
syrad silverlök samt pommes crispers och dipp
CASARECCE-PASTA MED
MUSTIG TOMATSÅS 239:-
Vår hemvevade pasta tillsammans med råhyvlad zucchini,
rostad aubergine, baba ganoush, jordärtskockschips
samt riven Parmigiano-Reggiano
DESSERT
Fråga oss i servisen efter kvällens smak
BAKAD CHOKLAD MED
VARIATION PÅ HAVTORN 119:-
Hembakad chokladkaka serveras med inkokta havtornsbär samt en
havtornskräm, toppas med yoghurtskum,
saltrostade valnötter och oxalis
BRASSERIETS TRYFFEL PÅ MÖRK CHOKLAD 39:-
Vår hemrullade mindre sötsak smaksatt med dry curacao, rullas i saltrostade hasselnötter
FÖR DOM YNGRE
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers
PANNKAKOR 1O9:-
Serveras med sylt och grädde
GLASS 69:-
Vaniljglass med chokladsås
VÅRA BARER
våra viner ut noggrant för att just passa våra rätter.
Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest spännande IPAS,
öl och lagers som Öland har att erbjuda. Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor per batch, som sagt, microbryggeri!