ÖPPETTIDER


Torsdag 18-22
Fredag 18-22
Lördag 18-22

​​​


TAKE-AWAY



Just nu går det att få hela vår meny som
take-away!

070-995 63 59
 


helgkassen!


3 RÄTTER = 265kr

FÖRRÄTT
CHARK OCH OSTAR
Charken kommer med chorizokorv,
serranoskinka, comté, taleggio,
focaccia & marmelad

VARMRÄTT
HÖGREVSLASAGNE
På högrev från Mysinge gård, toppat med
tomatsås & parmesan

DESSERT
GJUTEN CHOKLADMOUSSE
Toppat med rostad vidchoklad
& kryddkokta bär

KASSEN KOMMER MED EGENBAKAD FOCACCIA, VISPAT SMÖR &  SALLAD


Boka bord?


Under Covid-19 har vi en
begränsad sittid på 2-timmar
Önskar ni sitta längre meddela detta vid er bokning.

Skicka sms eller ring
070-995 63 59


RESTAURANGEN

Vi är ett team med dedikerade serviceinriktade individer som trivs för att ge dig det bästa av vår produkt samtidigt som du har en rolig och avslappnad bistro-stilupplevelse.


LOKALA RÅVAROR  

Hållbarhet och användning av lokala ingredienser är det vi  strävar efter på brasseriet och vi är alltid på jakt efter de  bästa råvarorna. 

Vi arbetar med några riktigt bra lokala leverantörer av  produkter inklusive Solmarka Gård, Mysinge Kött, Hässleby  grönsaker, Nisses Fisk och Västerslätt. 
Att arbeta tillsammans med dessa företag innebär att vi  dagligen säkerhetsställer att vi kan ge våra gäster de bästa  produkterna som finns tillgängliga för oss. 

Vi klassar oss gärna som fun-dining, 
Ett brasserie helt enkelt! 


 


FÖRRÄTTER

TARTAR PÅ HANDSKURET INNANLÅR - 135:-
Från Mysinge kött, Comtécremé, rårörda lingon, vinkokt lök, torkad dijon och svartkålschips


CHARK OCH OSTAR - 169:-
Charken kommer med chorizokorv,
serranoskinka, comté, taleggio, hembakad focaccia & marmelad
 


VARMRÄTTER

SPAGHETTI PESTO - 179:-
Egengjord spaghetti slungad i örtpesto
på rostade pinjenötter serveras med jordärtskocka x2 och semitorkade tomater

RÖDVINSBRÄSSERAD OXKIND - 219:-
Med potatispure smaksatt med lagerblad och tryffel, toppas med knaperstekt sidfläsk, skogschampinjoner och inlagd steklök

FISH N CHIPS - 189:-
Vår tappning på en klassiker med pankopanerad sej från Nisses fisk med ärtkräm & citron. Serveras med pommes frites och chunky majonnäs

BRASSERIETS BISTROBURGARE - 199:-
200G högrevsburgare frånMysinge gård
i ett briochebröd.

- TRYFFELBURGARE
Med ölkokt lök, majonnäs med rostad vitlök och tryffel, vinägerpicklad gurka & krispig sallad.
Serveras potatis crispers & dipp

- CHILIBURGARE
Med avokado, bacon, syrad rödlök, tomat,
krispig sallad, & chilimajonnäs
Serveras potatis crispers & dipp

SURF ’N TURF - 299:-
Svensk ryggbiff och friterad havskräfta från Nisses fisk. Serveras med potatispuré, hummeremulison, variation på purjolök från Solmarka gård och rödvinssky spräckt med skaldjursfond


EFTER MATEN

GJUTEN CHOKLADMOUSSE - 99:-
Toppat med rostad vitchoklad &
kryddkokta bär

NÅGOT LITET TILL KAFFET? - 25:-
Dagens kaffegodis är bestämt efter vad kockarna varit sugna på för stunden.
Fråga dom i servisen så har dom svaret på frågan!


FÖR DOM YNGRE

BARNBURGARE & POMMES - 89:-
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers

PANNKAKOR - 69:-
Serveras med sylt och grädde

FISH N CHIPS - 89:-
Panerad torsk serveras med pommes crispers och majonnäs


MYCKET MER ÄN BARA MAT 

På brasseriet hittar du en av Kalmar & Ölands bästa  cocktailbarer med ett mer inovativt tänk samtidigt som en  klassiker alltid är en klassiker. En av våra största  samarbetspartners när det kommer till vår vinlista är spring  vine. Inför varje säsong och meny väljs våra viner ut noggrant för att just passa till våra rätter. 

 Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri 
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen  (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest  spännande IPAS, öl och lagers som Öland har att erbjuda. 
Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor  per batch, som sagt, microbryggeri! 


Välkomna!