Restaurangen


Vi är ett team med dedikerade serviceinriktade individer som trivs för att ge dig det bästa av vår produkt samtidigt som du har en rolig och avslappnad bistro-stilupplevelse.


ÖPPETTIDER

Onsdag - Lördag
Från 18.00

Barkvällar till 02.00

Fre & Lör


Boka bord?


Skicka sms eller ring
070-995 63 59


LOKALA RÅVAROR  

Hållbarhet och användning av lokala ingredienser är det vi  strävar efter på brasseriet och vi är alltid på jakt efter de  bästa råvarorna. 

Vi arbetar med några riktigt bra lokala leverantörer av  produkter inklusive Solmarka Gård, Mysinge Kött, Hässleby  grönsaker, Nisses Fisk och Västerslätt. 
Att arbeta tillsammans med dessa företag innebär att vi  dagligen säkerhetsställer att vi kan ge våra gäster de bästa  produkterna som finns tillgängliga för oss. 

Vi klassar oss gärna som fun-dining, 
Ett brasserie helt enkelt! 


 


FÖRRÄTTER

TARTAR PÅ HANDSKURET INNANLÅR - 135:-
Från Mysinge kött, Comtécremé, rårörda lingon, vinkokt lök, torkad dijon och svartkålschips


CHARK OCH OSTAR - 169:-
Kockarnas val av charkuterier och ostar
serveras med päronmarmelad, Nocellara oliver och focaccia


VECKANS FISK FRÅN NISSES
Varje vecka komponerar kockarna en ny förrätt av fisk eller skaldjur,
fråga servisen!


KANTARELLTOAST - 129:-
På portvinsstuvade kantareller på smörstekt levainbröd toppad med riven cheddar

 


VARMRÄTTER

SPAGHETTI PESTO - 179:-
Egengjord spaghetti slungad i örtpesto
på rostade pinjenötter serveras med jordärtskocka x2 och semitorkade tomater

RÖDVINSBRÄSSERAD OXKIND - 219:-
Med potatispure smaksatt med lagerblad och tryffel, toppas med knaperstekt sidfläsk, skogschampinjoner och inlagd steklök.

SMÖRSTEKT HÄLLEFLUNDRA - 285:-
Från Nisses fisk, brynt sojasmör, morotscremé och crudité på fänkål och morötter från Solmarka Gård. Serveras med friterad färskpotatis

BRASSERIETS BISTROBURGARE - 199:-
200G högrevsburgare från Mysinge i briochebröd, ölkokt lök, majonnäs med rostad vitlök och tryffel, vinäger picklad gurka och krispig sallad. Serveras med potatis crispers

SVENSK LAMMROSTBIFF - 289:-
Croquetter uppsmakade med cheddar och körvel, rostad palsternackscremé, sauterad savoykål, picklad pumpa från Solmarka Gård, rödvinssås samt citron och purjolöks-glaze

SURF ’N TURF - 299:-
Svensk ryggbiff och friterad havskräfta från Nisses fisk. Serveras med potatispuré, hummeremulison, variation på purjolök från Solmarka gård och rödvinssky spräckt med skaldjursfond


EFTER MATEN

VANILJBAVAROISE - 99:-
Med lemoncurd, salta mandlar, honey crunch
och blåbär x2


HÖSTIG VARIATION PÅ CHOKLAD - 99:-
Serveras med hallonmaräng och romrussin


NÅGOT LITET TILL KAFFET? - 25:-
Dagens kaffegodis är bestämt efter vad kockarna varit sugna på för stunden.
Fråga dom i servisen så har dom svaret på frågan!


FÖR DOM YNGRE

BARNBURGARE & POMMES - 89:-
90G hamburgare med bröd,
tillbehören på sidan och pommes crispers

PANNKAKOR - 69:-
Serveras med sylt och grädde

FISH N CHIPS - 89:-
Panerad torsk serveras med pommes crispers och majonnäs


MYCKET MER ÄN BARA MAT 

På brasseriet hittar du en av Kalmar & Ölands bästa  cocktailbarer med ett mer inovativt tänk samtidigt som en  klassiker alltid är en klassiker. En av våra största  samarbetspartners när det kommer till vår vinlista är spring  vine. Inför varje säsong och meny väljs våra viner ut noggrant för att just passa till våra rätter. 

 Sist men absolut inte minst, vårt egna microbryggeri 
‘Tack o Brew’ som ligger i samma lokaler som restaurangen  (Är inte det lokalt så säg? ) Brygger upp några av de mest  spännande IPAS, öl och lagers som Öland har att erbjuda. 
Vi har årligen runt 15-20 olika sorters med runt 900 flaskor  per batch, som sagt, microbryggeri! 


Välkomna!